Praktijkinformatie

Picture

Huisartsenpraktijk Iepenhof is een moderne praktijk, waar ongeveer 12.000 patiënten huisartsenzorg ontvangen. Er werken meerdere huisartsen, praktijkondersteuners GGZ,  praktijkondersteuners somatiek, gekwalificeerde dokterassistenten en een praktijkmanager. Wij zijn een NHG geaccrediteerde opleidingspraktijk.

Praktijkinformatie

Huisartsenpraktijk Iepenhof is een moderne praktijk, waar ongeveer 12.000 patiënten huisartsenzorg ontvangen. Er werken meerdere huisartsen, praktijkondersteuners GGZ,  praktijkondersteuners somatiek, gekwalificeerde dokterassistenten en een praktijkmanager. Wij zijn een NHG geaccrediteerde opleidingspraktijk.

Picture

Twee locaties

De praktijk heeft twee locaties: Medisch Centrum Iepenhof en Medisch Centrum Molenvliet. Medisch Centrum Iepenhof is de hoofdvestiging. Dagelijks zijn hier gemiddeld 4 artsen aanwezig. Op deze locatie is onder andere ook een apotheek, fysiotherapie, diëtiek, podotherapie, thuiszorg, het Saltro laboratorium en de GGZ gehuisvest. 

Woon je in de wijk Molenvliet en wil je graag dichtbij naar de huisarts? Dan kun je terecht op Medisch Centrum Molenvliet. Hier is dagelijks een arts aanwezig. De praktijkondersteuners somatiek  zijn hier ook regelmatig aanwezig. Apotheek Iepenhof heeft een servicepunt op deze locatie. Daar kun je tussen 14.00 en 17.00 uur je medicatie afhalen.

Bereikbaarheid

 • De praktijk is op werkdagen geopend van 8:00-17:00
 • Telefonisch tussen 8:00-12:30 3n 13:30-16:00.
 • Geen assistente aanwezig bij balie bij inloop tussen 12:30-13:30 ivm overleg.
 • Voor spoedgevallen is praktijk altijd bereikbaar!!

Als u ons belt, hoort u het volgende keuzemenu

 • Toets 1 voor spoed overdag.
 • Toets 2 voor afspraken, vragen en uitslagen (tussen 08.00 en 12.00 uur).
 • Toets 3 om een herhaalrecept aan te vragen. Vermeld hierbij duidelijk je eigen naam, je  geboortedatum en volledige naam en dosering van het medicijn. Herhaalrecepten kun je ook digitaal aanvragen via het patiëntenportaal UwZorgOnline.
 • Toets 4 voor dringende vragen tussen 14.00 en 17.00 uur.

Herhaalrecepten

Herhaalrecepten kun je via het patiëntenportaal UwZorgOnline of telefonisch aanvragen. Heb je herhaalrecepten op een werkdag voor 12:00 uur aangevraagd? Dan liggen jouw medicijnen de volgende werkdag na 15.00 uur klaar bij jouw apotheek.

E-consult

Met een e-consult via uwzorgonline kun je een vraag stellen aan onze huisartsen of een andere zorgverlener in onze praktijk. We proberen jouw vraag zo snel mogelijk te beantwoorden; ons streven is  om dit binnen twee werkdagen te doen.

E-consult geeft ons veel extra mogelijkheden. Het e-consult is uitdrukkelijk niet bedoeld voor zaken die spoedeisend zijn of niet langer dan enkele dagen kunnen wachten. Hieronder een aantal geschikte onderwerpen/vragen die via e-consult mogelijk zijn:

 • vragen over leefstijl
 • vragen over onderzoek en uitslagen van onderzoek
 • vragen over klachten waarvoor je eerder op het spreekuur bent geweest
 • controle en vragen over chronische ziekten, zoals hoge bloeddruk, astma of suikerziekte

Heb je nog geen account voor UwZorgOnline? Maak dat dan hier aan en vraag vervolgens een E-consult aan.

VIPlive Samenwerken

VIPLive Samenwerken is een communicatiemiddel tussen de praktijk, zorgverleners en patiënt en direct gekoppeld aan het HIS. Met digitaal samenwerken leggen we de basis om techniek, ondersteunend aan jouw werkproces, voor u te laten werken om continuïteit en kwaliteit van zorg te blijven leveren. Door deze koppeling is het makkelijk, doelmatig en veilig in gebruik. Het VIP webportaal is uitgebreid met beeldbellen, digitaal samenwerken, een gezondheidsplan en het digitaal aanleveren van meetgegevens door patiënten. Hierdoor wordt digitaal samenwerken efficiënter en effectiever en kun je onder alle omstandigheden zorg blijven leveren. Er zijn kortere lijnen, geen wachttijden aan de telefoon en minder kans op foutieve of dubbele registratie. VIPLive Samenwerken kan eenvoudig worden ingezet voor MDO’s en is voor elke zorgverlener binnen en buiten de huisartsenpraktijk te gebruiken.

Wil je je hiervoor aanmelden? Stuur dan een mail naar: praktijkiepenhof@centrichealth.nl

Spoed

Bij spoedeisende klachten of verwondingen hoef je niet eerst een afspraak te maken. Je kunt direct naar de praktijk komen. Als je van tevoren even belt, kunnen de assistente en de huisarts rekening houden met jouw komst.

Spoed tijdens avond-, nacht- en weekenddiensten

Heb je op werkdagen na 17.00 uur of in het weekend spoedzorg nodig? Bel dan met de Spoedpost Noordwest Utrecht, tel. 088 130 96 20. De spoedpost is bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 17.00 tot 08.00 uur de volgende morgen. In het weekend en op feestdagen is er een 24-uursdienst. Een bezoek aan de Spoedpost kan alleen op afspraak. Meer informatie vind je op https://spoedzorgnu.nl.

Niet verschijnen op afspraak zonder afbericht

Als je niet op de gemaakte afspraak kan komen, zeg deze dan ruim van te voren af. Bij het niet verschijnen op een afspraak zonder afzegging zijn de kosten van het gemiste consult voor eigen rekening!

Onderdeel van Centric Health

Centric Health is een door medici opgerichte organisatie, die huisartsenpraktijken helpt zich te blijven verbeteren. Goede zorg en patiënt centraal staat bij Centric Health praktijk van de (nabije) toekomst monitoren patiënten actief hun eigen gezondheid. Digitale triage helpt hen om te bepalen of een bezoek aan de huisarts gewenst is. Ze maken online afspraken die telefonisch, via een videoconsult, chat of fysiek plaatsvinden, afhankelijk van wat nodig is. De combinatie van persoonlijke zorg en e-health faciliteiten bevordert een effectieve behandelrelatie en ontzorgt praktijkmedewerkers van niet-patiëntgebonden taken. Met als gevolg: meer tijd voor patiëntenzorg.

Lees meer op: www.centrichealth.nl